pondělí, května 22, 2006

tak tímhle se bavím:

Magyar választások

Olvastam három cikket Magyar Hírlapról május hármadikról. Ezek a cikkek írek a helyezet Magyarországon le a 2006 választások után.

A választásokot MSzP evvel az elnökkel Gyurcsány Ferenccel győzött. Orbán Viktor és Fidesz veszíttet. Mégis Orbán Viktor azt mondta, hogy (idézek): „Nem is az ellenfél, hanem a pénzük kerekedett fölénk.“ A választások vereség után Budán Orbán jóakaróik szervezett egy mozgósítás meg ismert narancssárga uniformisekkel is, transzparensekkel is. Résztvevőinek kiáltattuk „Vik-tor! Vik-tor!“ és transzparensekon voltak feliratok mint „Maradj velünk“ hogy „Szeretünk Viktor“.

Időközben a Sándor-palotában tárgyaluk Gyurcsány Ferenc az SzDSz elnökkel. Az MSzP – SzDSz koalició keszülnek a kormányzásra. Május kezdettén a résztvevők sem közölt további részleteket. De azt tudjunk, hogy csak a programhoz ragaszkodik az SzDSz. Személy kérdesekről nem volt szó, hanem a pártvezetés a liberális programokra koncentrál. „A programunkat nem hagyjuk,“ mondta Magyar Hírlap pártbéli informátorja. Az SzDSz vezetése kritizálja nem csak szocialisták jelötjeit, hanem a saját egyes is. Ha kell, a pártprogramért cserébe a liberális tárcavezetésről is lemondanának az SzDSz. A szocialista párt kommunikációs vezetője azt mondta, hogy az eredeti menetrend szerint, május végére legyen kormányprogram és június közepén feláll az új kormány. Az MSzP és az SzDSz kilenc témakörről egyeztetések. A miniszterelnök azt mondta, hogy patrióta politikát szerente folyatni, mert a kormány célja a modern ország, a nyugati életminőség és az erős gazdaság vannak. Azt hozzátéve, hogy az új kormány átalakításokra kapott felhatalmazást, és nem a status quo őrizgetésére.a to jsem, prosím, celý psala sama! uf.

6 komentářů:

Petře řekl(a)...

Psala jsi tohle jenom protoze myslis, ze tedka Mad'arove budou najit svuj blog, a ze to bude se stat popularni?

Muhehehehe

pseudointelektualka řekl(a)...

no samozřejmě.

Aslam řekl(a)...

Lech 955!!!

dudek řekl(a)...

*ZÁVIST*

saladdin řekl(a)...

az na to, ze je to madarsky, tak dobry :-D
aslam: nelze nez souhlasit

kristinka řekl(a)...

to je o politice?